Međunarodni proljetni tamburaški susret HDTP-a održan je od 23. do 26. travnja 2017. u Belom Manastiru i Mohaču. 

U suradnji s Gradom Belim Manastirom, Gradom Mohačem, Turističkom zajednicom Baranje, Centrom za kulturu grada Belog Manastira i Umjetničkom školom Beli Manastir,  Hrvatsko društvo tamburaških pedagoga (HDTP) organizirao je Međunarodni proljetni tamburaški susret. U sklopu susreta Beli Manastir je drugu godinu zaredom bio domaćin 150 učenika tambura i njihovih nastavnika koji su se trodnevnim boravkom stručno usavršavali i uvježbavali umjetnički program koji su predstavili na završnom koncertu Proljetna baranjska rapsodija 25. travnja 2017. na Trgu Slobode u Belom Manastiru i 26. travnja 2017. u 16 sati u Mohaču.

Orkestrom je ravnao maestro Alan Bjelinski iz Zagreba. Koncertni je program sadržavao visoko vrijedne i atraktivne umjetničke kompozicije pisane za tamburaški orkestar te neke od najpoznatijih vokalno-instrumentalnih skladbi koje su izveli eminentni vokalni solisti – Domagoj Dorotić (HNK u Osijeku), Anja Papa (Umjetnička akademija u Osijeku) i Valentina Gyerek (Umjetnička škola Beli Manastir). Osim vokalnih u programu su sudjelovali i drugi solisti: na violini Kiril Naumov – (HNK u Osijeku) i na bisernici Marko Martinović – predstavnik Hrvatske na dječjoj Euroviziji, učenik GŠ Novska.

Osnovna je pokretačka ideja susreta pružiti mladim umjetnicima priliku i mogućnost suradnje s vrhunskim dirigentom i pedagogom te im stvoriti mogućnost dodatnoga umjetničkog usavršavanja i vlastitoga razvoja što u konačnici osigurava i najveću atraktivnost cijeloga događaja. U sklopu Međunarodnoga proljetnog tamburaškog susreta uz brojna predavanja i radionice održano je i predstavljanje četvrtoga notnog izdanja u nakladništvu HDTP-a autora Saše Botičkog – Ljestvice za E-bisernicu.

bottom-logo.png

2016. - 2024. Umjetnička škola Beli Manastir
Dizajn i uređivanje stranice: Črčke

Facebook stranica Umjetničke škole
YouTube stranica Umjetničke škole
Instagram račun Umjetničke škole

Pretraga