Česta pitanja

Česta pitanja

GDJE SE NALAZI UMJETNIČKA ŠKOLA?

Škola je smještena u središtu Belog Manastira, na adresi Kralja Tomislava 2, Beli Manastir.

GDJE SE NALAZE PODRUČNI ODJELI?

Područni odjel Darda nalazi se na adresi Sv. Ivana Krstitelja 100, Darda (Dom kulture).
Područni odjel Kneževi Vinogradi smješten je u prostorima Osnovne škole Kneževi Vinogradi, Glavna 44, Kneževi Vinogradi.

TKO SE SVE MOŽE UPISATI U UMJETNIČKU ŠKOLU?

Kandidati najmlađe dobi – od 5 do 7 godina – upisuju se u GLAZBENI ili PLESNI VRTIĆ, u kojem kroz igru i zabavu upoznaju glazbu i instrumente, odnosno ples. Malo stariji kandidati – od 7 do 9 godina – upisuju se u POČETNIČKI SOLFEGGIO u kojemu još nema nastave instrumenta, a učenike se priprema za glazbeno školovanje, upoznaje s instrumentima i slično. U OSNOVNU GLAZBENU ŠKOLU ili OSNOVNU PLESNU ŠKOLU upisuju se učenici koji su u pravilu završili drugi razred općeobrazovne škole ili mlađi, nakon jednostavne provjere ritma i sluha.

ŠTO SE SVE MOŽE UČITI U UMJETNIČKOJ ŠKOLI?

U našoj školi učenici mogu učiti svirati razne instrumente: tambure, violinu, gitaru, flautu, saksofon, trubu, rog, klarinet, klavir i harmoniku. Mogu se opredijeliti za ples na odjelu suvremenog plesa. Za mlađe kandidate organiziran je glazbeni i plesni vrtić te početnički solfeggio. U područnom odjelu Darda učenici mogu učiti svirati tambure, gitaru, klavir i harmoniku, a u područnom odjelu Kneževi Vinogradi učenici mogu učiti svirati klavir, violinu i tambure.

KOLIKO DUGO TRAJE ŠKOLOVANJE?

Djeca predškolske dobi polaze glazbenu školu jednu do dvije godine, osnovna glazbena škola traje 6 godina, a osnovna plesna škola traje 4 godine.

KAKO USKLADITI UMJETNIČKU I REDOVNU ŠKOLU?

Učenici umjetničke škole pohađaju i obveznu osnovnu školu. Raspored nastave prilagođava se obvezama i mogućnostima svakog učenika. Umjetnička škola surađuje s drugim osnovnim školama s našeg područja.

KAKO JE ORGANIZIRANA NASTAVA U UMJETNIČKOJ ŠKOLI?

Dva puta tjedno učenici pohađaju individualnu nastavu glavnog predmeta (osim plesa), tako da je brzina usvajanja gradiva u potpunosti prilagođena djetetu. Nastava solfeggia odvija se u grupama također dva puta tjedno. Od trećeg razreda započinje i skupno muziciranje u većim skupinama.

KAKO SE UPISATI U UMJETNIČKU ŠKOLU?

Prijemni ispiti organiziraju se krajem lipnja i krajem kolovoza. Škola objavljuje termine prijemnih ispita na internetskoj stranici, a informacije o prijemima možete zatražiti u tajništvu škole telefonom ili osobno.

KOLIKO IZNOSI PARTICIPACIJA ZA UMJETNIČKU ŠKOLU?

Participacija za pohađanje škole iznosi 150 € za školsku godinu. Plaća se u mjesečnim obrocima od 15 €, za 10 mjeseci (od rujna do lipnja). Uplatnice se dobivaju u školi, a roditelji na početku svake školske godine potpisuju ugovor o participaciji školovanja. Ako školu pohađa više djece iz iste obitelji tada se participacija za drugo i svako daljnje dijete umanjuje za 50 %. Roditelji o tome trebaju obavijestiti školu.

POSUĐUJE LI ŠKOLA INSTRUMENTE?

Svake školske godine škola osigurava određeni broj instrumenata za učenike prvih razreda. Instrumenti se posuđuju bez naknade uz potpisivanje ugovora o posudbi.

Ukoliko imate još pitanja o našoj školi slobodno nas posjetite ili nazovite na brojeve telefona 031/705-027 ili 031/705-028

bottom-logo.png

2016. - 2024. Umjetnička škola Beli Manastir
Dizajn i uređivanje stranice: Črčke

Facebook stranica Umjetničke škole
YouTube stranica Umjetničke škole

Pretraga