Draga djeco, dragi roditelji,
Umjetnička škola nudi upis na dva programa namijenjena djeci rane osnovnoškolske i predškolske dobi: Početnički solfeggio i Plesnu predškolu.

POČETNIČKI SOLFEGGIO
Početnički solfeggio je predškolski glazbeni program namijenjen djeci rane osnovnoškolske dobi, od 7 i 8 godina. Nastava je osmišljena u cilju pripreme za početak glazbenog obrazovanja. Učenike se upoznaje s općim obilježjima glazbe te se provode glazbene aktivnosti, kao što su aktivno slušanje glazbe, glazbeno stvaralaštvo, glazbeno opismenjivanje, glazbene igre i upoznavanje glazbala. Konačni cilj početničkog solfeggia je otkriti puteve razumijevanja glazbe i stvoriti ljubav prema glazbenoj umjetnosti. Nastava se održava tijekom dva školska sata u Umjetničkoj školi Beli Manastir.

PLESNA PREDŠKOLA
Plesna predškola je predškolski program namijenjen djeci predškolske dobi. Ples za djecu predstavlja najprirodnije sredstvo izražavanja, svladavanja prostora i razumijevanja svijeta koji ih okružuje. Plesni odgoj obogaćuje stvaralačko izražavanje, estetiku pokreta i pravilno držanje tijela. Plesni sadržaji omogućuju realizaciju kreativnih mogućnosti pokretanja tijela u prostoru, doprinose očuvanju zdravlja i izražavanju emocija, te motoričkom i socijalnom razvoju. Nastava se održava dva puta tjedno po 45 minuta u plesnoj dvorani u prostoru Nastavno-športske dvorane.

PRIJAVE
Ako Vaša djeca izraze želju za pohađanjem predškolskih programa, potrebno je obaviti upis svaki radni dan u uredu pedagoginje u matičnoj školi (Beli Manastir) od 9-13 sati. Nema prijemnog ispita i svi su dobrodošli. Za sve ostale informacije posjetite našu mrežnu stranicu: www.usbm.hr, Facebook stranicu ili se obratite tajništvu škole svakim radnim danom od 7-15h na broj telefona: 705-027.